Školní výlet 7.B do Karlových Varů

Dne 20. června 2024 se žáci 7.B vydali na nezapomenutelný školní výlet do malebného lázeňského města Karlovy Vary. Co všechno zažili? 

Žáci se prošli historickými uličkami města, obdivovali slavné kolonády a ochutnali léčivé prameny. Karlovy Vary jsou známé svými minerálními prameny, a tak si každý mohl vyzkoušet, jak chutná voda z těchto léčivých pramenů. 

Odpoledne bylo věnováno návštěvě hvězdárny Františka Krejčího. Žáci se zde dozvěděli spoustu zajímavostí o vesmíru a hvězdách. Dvě přednášky je zavedly do tajů astronomie, a pak přišlo na řadu pozorování oblohy. Noční hvězdná obloha byla nádherná, vévodil jí měsíc, který byl den před úplňkem, tak jsme byli rádi, že jsme mohli zůstat přes noc. Děti byly nadšené, že mohou nocovat ve stanech a sledovat hvězdy. 

Večer jsme si u ohně opékali buřty a aby toho nebylo málo, podnikli jsme podvečerní výšlap na Vítkovu horu. Z vrcholu jsme měli úžasný výhled na město a letiště. 

Celý výlet byl nejen poučný, ale také plný zážitků a dobrodružství. Doufáme, že se žáci budou na tento den rádi vzpomínat!