Olympijský den na Kamence (2. stupeň)

Dne 24. června se na naší škole konal olympijský den plný sportu, zábavy a dobrodružství. Žáci měli možnost si vybrat, jak tento den stráví, ať už podle svých zájmů a zálib. 

Sportovní turnaje – tři hlavní sportovní turnaje probíhaly v tělocvičně, na školním hřišti a na Tyršáku. V basketbalovém turnaji se žáci utkali v rychlých sprintech a taktických hře. Fotbalový turnaj nabídl vzrušující zápasy a góly. A přehazovaná byla skvělou příležitostí pro spolupráci a koordinaci.

Alternativní procházky – pro ty, kteří nechtěli soutěžit ve sportu, byly připraveny čtyři tematicky zaměřené procházky: 

Dějepisná procházka: Součástí Olympijských her ve starověku byly různé disciplíny. My jsme s naší partou historiků, sáhli nikoliv ke sportu, i když pěší turistika je také sportovní disciplína, ale po historii. Probádali jsme historii našeho města. V patnácti zastaveních jsme hledali odpovědi k významným stavbám a osobnostem, které byly v Aši postaveny nebo tady působily. (Mgr.Monika Hemelíková)

Literární procházka: Čtenářská sekce turistického oddílu se vydala po stopách postav z nesmrtelné Kytice. Květin do kytice bylo vzhledem k neposekaným plochám v Aši opravdu hodně. U „Medvěďáku“ žáci hodnotili povahu vodníka z Vodníka, okolo lesa rozebrali Zlatý kolovrat a cestu zakončili v duchu hororové Svatební košile ikonicky na hřbitově. (Mgr. Dana Šmatová)

Přírodovědná procházka: Pozorovali ptáky, rostliny a zkoumali přírodní jevy na trase do Vernéřova a Dolních pasek. Trasa byla důkladně vyznačena fáborky a tak šlo i o trénink orientace. 

Zeměpisná procházka: I přes nemoc vyučujícího se žáci vydali dobýt rozhlednu a sporoviště na vrchu Háj.. 

Poděkování patří parlamenťákům, kteří se na plánování aktivně podíleli. Pro příště je však nutno zapracovat na lepší organizaci, ale to se naučíme.